De voordelen van een gietvloer

voordelen van een gietvloer

Een gietvloer nemen is tegenwoordig erg populair en dit is natuurlijk niet zonder reden. Maar wat is een gietvloer nu precies? Een gietvloer is een vloer die gegoten of gespaand word en dit betekend dat in tegenstelling tot laminaat of tegels en geen naden meer in de vloer zitten. Daarbij is deze vloer in veel verschillende stijlen en kleuren te verkrijgen dus je kan hier de perfecte match vast mee vinden. Daarnaast heeft het hebben van een gietvloer ook een aantal voordelen.

Reiniging en hygiëne van een gietvloer

Doordat deze vloer geen naden of kieren heeft kan er dus ook geen vuil of viezigheid tussen de naden en onder de vloer terecht komen. Dit komt zeker ten goede aan de hygiëne binnen jou woning. Daarnaast is deze vloer dus ook makkelijk te reinigen omdat je in tegenstelling tot laminaat niet bang hoeft te zijn dat er teveel vocht in de naadjes komt en je vloer dus bol kan komen te staan.

Het laten plaatsen van een nieuwe gietvloer

Een vloer als deze kan je het beste laten plaatsen door een expert en dat is omdat dit geen eenvoudige klus is. De vloer laten plaatsen heeft wel veel voordelen want een gietvloer verhoogt de ondergrond amper, je hebt dus niet zomaar problemen met deuren, kachels of andere dingen. Daarnaast kan de vloer op veel ondergronden geplaatst worden en dit is ook zeker een voordeel, zolang de ondervloer maar vlak en egaal is heb je veel keuze.

Kwaliteit en toepassing

Door de hoge kwaliteit en weerbaarheid van de vloer is hij in principe overal te plaatsen. Je kan deze op veel gebruikte plaatsen zoals een kantine neer laten leggen maar het is ook een perfecte optie voor een badkamer omdat de vloer bestand is tegen water vanwege zijn naadloze afsluiting.