Overwinteren in het zonnige Fuengirola 

Fuengirola2

Andalusië is een van de mooiste regio’s van Spanje waar veel bekende tradities zoals de flamenco en het stierenvechten hun oorsprong vinden. De Costa del Sol is het gebied in Andalusie dat aan de Middellandse Zee ligt en dit kustgebied is naar de zon vernoemd vanwege de vele zonuren het hele jaar door. De stad Fuengirola is een van de badplaatsen aan de Costa del Sol waar je dus ook ‘s winters heerlijk van de zon kunt genieten. In de winter wordt het in Fuengirola niet kouder dan 15 graden, waardoor veel mensen ervoor kiezen om hier de winter door te brengen.

Laagseizoen

Ondanks dat veel mensen een vast verblijf hebben in Fuengirola en daar elke winter naar terug komen is het ook zeker mogelijk om gewoon een enkele keer in Fuengirola op vakantie te gaan. Soms is het namelijk heerlijk om ‘s winters voor een aantal weken een warmer klimaat op te zoeken en even weg te zijn uit Nederland. Fuengirola is in de zomer een redelijk toeristisch oord, maar in de winter is het lekker rustig. Veel van de bezienswaardigheden zijn daarnaast ook in de winter gewoon te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het kasteel de Sohail, het middeleeuwse fort van Fuengirola.

Carnaval

Net zoals in Nederland wordt er in februari carnaval gevierd in Fuengirola. Zowel in Fuengirola als in de grotere nabijgelegen stad Málaga worden er tijdens de carnavalsweek meerdere evenementen en activiteiten georganiseerd. De carnaval die hier wordt gevierd is wel iets eleganter dan de variant die we in Nederland gewend zijn: de kostuums zijn namelijk meer prinsesachtig en zeer uitgebreid en versierd. Tijdens de grote optocht laten de deelnemers hun kostuum zien en worden de dragers van de beste kostuums verkozen tot “god en godin”. Hiernaast kun je allerlei streekgerechten proeven op straat. Het carnaval maakt het nog leuker om in de winter naar Fuengirola te gaan.